Ενημερωτική εκδήλωση στις σχολές ΙΕΚ Δέλτα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ

 

Στην πρόσκληση των Ι.Ε.Κ. Δέλτα ανταποκρίθηκε το Σωματείο μας, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του, κυρίου Πανταζόπουλου Δ. Δημητρίου.

Στην εκδήλωση ενημέρωσης, που διοργανώθηκε την Πέμπτη 05η/04/12, δόθηκε η ευκαιρία στους προς αποφοίτηση μαθητές να ενημερωθούν το δυνατόν συνολικότερα γύρω από το επάγγελμα του Ψυκτικού.

Πιοσυγκεκριμένα, ο Γεν. Γραμματέας του Σωματείου παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον Επαγγελματικό χώρο της Ψύξης και του Κλιματισμού. Αναφέρθηκε στα υπέρ και στα κατά, τα οποία έχει να αντιμετωπίσει ένας απόφοιτος, ο οποίος θα αποφασίσει να ασκήσει το επάγγελμα, αρχικά ως υπάλληλος κι αργότερα, εφόσον το επιθυμήσει, ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Ιδιαίτερη έμφαση κλήθηκαν να δώσουν οι μαθητές στις άδειες άσκησης του επαγγέλματος, τις οποίες θα πρέπει απαραίτητα να αποκτήσουν μόλις αποφοιτήσουν. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τις ισχύουσες διαδικασίες έκδοσης αδειών αλλά και για τις αλλαγές που επέρχονται όσον αφορά στις ειδικότητες των αδειών και στη διαδικασία έκδοσής τους.

Στη συνέχεια ο Γ. Γραμματέας έκανε αναφορά στα επιδοτούμενα σεμινάρια ΛΑΕΚ τα οποία διοργανώνει το Σωματείο μας για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων μελών του. Αναφέρθηκε στη συνεργασία του Σωματείου με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μέσα από το οποίο μπορούν στα σεμινάρια αυτά να συμμετέχουν και ανεξάρτητοι εργαζόμενοι. Κάλεσε, στο πλαίσιο αυτό, τους μαθητές να το έχουν υπ’ όψιν τους για το μέλλον.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ύπαρξη του Σωματείου μας, το οποίο φροντίζει να στέκεται στο πλευρό όχι μόνον των μελών του, αλλά γενικότερα των Επαγγελματιών και υπαλλήλων στο χώρο της Ψύξης και του Κλιματισμού. Το Σωματείο μας είναι πρόθυμο να ενημερώνει σχετικά με το επάγγελμα, την αδειοδότηση, καθώς επίσης λειτουργεί σ’ αυτό και άτυπο Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τα βιογραφικά τους.