ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗ HONEYWELL ΣΤΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗ HONEYWELL ΣΤΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ του Σωματείου Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων νομού Θεσσαλονίκης.  Χάρη στο μη επαναπαυμένο πνεύμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, επιτεύχθηκε η επίσκεψη του πρώτου ελληνικού Σωματείου -των Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών Θεσσαλονίκης- στο εργοστάσιο Honeywell στη Στουτγάρδη Γερμανίας.  Πέρα από την φιλοξενία που ήταν άψογη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στη Honeywell  έγινε μια εμπεριστατωμένη τεχνική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της.  Πραγματοποιήθηκε επίσης ξενάγηση στο χώρο παραγωγής των εκτονωτικών βαλβίδων.   Σε πλαίσια πρακτικής μάλιστα, ανατέθηκε στους παρευρισκόμενους συναδέλφους το μοντάζ μιας εκτονωτικής βαλβίδας η οποία κατόπιν και τους χαρίστηκε.

 

Κατά την έναρξη των εργασιών το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Σωματείου ,

εκφωνώντας τα παρακάτω:

«Καλημέρα σας

Ονομάζομαι Δημήτρης Σάλτας και είμαι Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκλησή σας να επισκεφτούμε το εργοστάσιο της Honeywell, και για τη φιλοξενία σας.

Ήταν μια επιθυμία μας  που την είχαμε συζητήσει στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Δημητριάδη και τον κ. Schumann πριν από ένα χρόνο.

Έχουμε έρθει δύο Σωματεία.  Το Σωματείο Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Νομού Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Αδειούχων Ψυκτικών Νομού Ημαθίας.

Σίγουρα η επίσκεψη και η ξενάγηση στο εργοστάσιο της Honeywell -και ειδικά το ότι θα δούμε πως κατασκευάζονται τα εξαρτήματα αυτά που χρειαζόμαστε και χρησιμοποιούμε στα ψυκτικά μηχανήματα- θα μας χρησιμεύσει πιστεύω πάρα πολύ.

Πιστεύω όμως ότι και για σας θα είναι ωφέλιμη η επίσκεψή μας αυτή, γιατί γνωρίζοντας τους χώρους και τον τρόπο κατασκευής όλων αυτών των εξαρτημάτων, θα μπορούμε πιο εύκολα να τα προτείνουμε και να τα χρησιμοποιούμε πιο πολύ έναντι άλλων αντίστοιχων ανταγωνιστικών εταιριών.

Σας έχουμε φέρει μια αναμνηστική πλακέτα για την επίσκεψή μας στο εργοστάσιο της Honeywell όπως και πιστά αντίγραφα αγαλματιδίων της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Μακεδονία γιατί προερχόμαστε από κει και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν έλληνας και η Μακεδονία ελληνική.  Σας ευχαριστώ.»

 

 

Το εκπαιδευτικό ταξίδι έκλεισε με την απονομή βεβαίωσης παρακολούθησης στους παρακάτω συμμετέχοντες συναδέλφους:

 

 

Κατά την παρουσία μας στη Στουτγάρδη από την Honeywell παρευρέθηκαν οι:

Klaus Schumann: Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων -ο οποίος από την ώρα που φτάσαμε στη Στουτγάρδη έως την ώρα αναχώρησής μας ήταν δίπλα μας λειτουργώντας ως ο κύριος συνοδός μας.

Josef Osthnes: Δόκτωρ – Τεχνικός Διευθυντής

Christoph Kuner: Γενικός Διευθυντής πωλήσεων & Marketing

Hans Peter Lemmerz: Διευθυντής παραγωγής

 

 

Η ομάδα της Honeywell προετοίμασε και προσέφερε στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο εκτός από τεχνικές πληροφορίες και γνώσεις αφιέρωσε και κάποιες ώρες για ψυχαγωγία και γνωριμία με ένα μικρό κομμάτι της Γερμανίας.

 

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε είναι το παρακάτω:

 

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Άφιξη στη Stuttgart – Αναχώρηση με λεωφορείο από το αεροδρόμιο και επίσκεψη στο Mercedes Benz Museum in Stuttgart – Αναχώρηση με λεωφορείο από το μουσείο  και άφιξη στο Hotel Amtsstuble – Δείπνο στο Mosbach.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Πρωινό στο ξενοδοχείο – Αναχώρηση με λεωφορείο από το ξενοδοχείο και άφιξη στη Honeywell GmbH in Mosbach – Επίσημη υποδοχή  και παρουσίαση της Honeywell Cooling,Part I – Honeywell Cooling Products and Solutions, Part II – Αναχώρηση με λεωφορείο και άφιξη στο ξενοδοχείο – Δείπνο

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Πρωινό στο ξενοδοχείο – Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και άφιξη στο εργοστάσιο της Honeywell – Ξενάγηση στο εργοστάσιο της Honeywell – Γεύμα – Ερωτήσεις – Αναχώρηση από το εργοστάσιο για Heidelberg – Άφιξη στη Heidelberg, αξιοθέατα, ψώνια… –  Δείπνο στη Heidelberg – Αναχώρηση με λεωφορείο από την Heidelberg – Άφιξη στο ξενοδοχείο στο Mosbach.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2008

Πρωινό στο ξενοδοχείο – Αναχώρηση με λεωφορείο από το ξενοδοχείο – Άφιξη στο αεροδρόμιο της Stuttgart – Αναχώρηση πτήσης για Θεσσαλονίκη.

 

Η ομάδα των Ψυκτικών που συμμετείχε στο ταξίδι έμεινε πολύ ευχαριστημένη από κάθε άποψη, κι έφυγε από τη Στουτγάρδη και με τις καλύτερες εντυπώσεις.  Η επιθυμία που εξέφρασε δε,  είναι αυτές οι επισκέψεις να συνεχιστούν και σ΄ άλλα εργοστάσια.